Kirjoitettu 23.4.2019

Oriveden PS-sääntömääräinen kevätkokous

Kirjoitettu 18.2.2019

Eduskuntavaaliehdokkaita S-Marketin edustalla la 23.2. klo 14-16

Tervetuloa juttelemaan kanssamme lauantaina klo 14-16 S-Marketin edustalle!
Mukana on eduskuntavaaliehdokkaamme Sami Kymäläinen, kansanedustaja Sami Savio ja muita hyviä ehdokkaita.
Tarjoamme suomalaista grillimakkaraa ja sopivaa juomista.

Kirjoitettu 17.10.2018

Nimesimme 2019 eduskuntavaaleihin ehdokkaaksemme Sami Kymäläisen.

Olemme nimenneet eduskuntavaaliehdokkaaksemme 14.4.2019 Sami Kymäläisen ja maakuntavaaleihin ehdokkauksemme Sami Kymäläisen ja Ulla Korolaisen.
Maakuntavaalien pitäisi olla syksyllä 2019.

Kirjoitettu 25.12.2017

Längelmäveden Kesäpäivä Rönnissä 6.7.2019

Tervetuloa juttelemaan kanssamme klo 10-15!
Pystytämme sinisen telttamme lähelle rantaa.

Kirjoitettu 14.7.2017

Uudet tuulet puhaltavat Oriveden Perussuomalaisissa

ORIVEDEN PERUSSUOMALAISET RY:n
yleisessä ylimääräisessä kokouksessa 13.7.2017. valittiin Sami Kymäläinen puheenjohtajaksi,
Jari Latomäki varapj ja taloudenhoitajaksi,
Ulla Korolainen sihteeriksi,
tiedottamisesta vastaavat edelleen puheenjohtaja ja sihteeri.
Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Kirjoitettu 13.6.2017

Ulkomaalaisten seksirikokset, kasvua jopa 521%

25.10.2016 Ulkomaalaisten rikollisuus ja kustannukset jatkuvassa rajussa kasvussa. Ulkomaalaiset, jotka elävät sosiaalietuuksilla maksavat jo yli 11 miljardia euroa vuodessa veronmaksajille.
99% turvapaikanhakijoista on elintasopakolaisia = tulevat elämään suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Ulkomaalaisten kustannukset kasvavat nopeammin, kuin Sipilän hallitus kerkeää leikata ja korottaa veroja. Siksi edessä onkin vain jatkuvia veronkorotuksia ja leikkauksia kantasuomalaisille, ulkomaalaisille löytyy aina lisää rahaa. Rikostilastoissa kaikki Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset ja toisen polven ulkomaalaiset on laskettu suomalaisiksi tilastojen kaunistelemiseksi.

”Nousua jopa 521 % – ulkomaalaisten tekemät seksirikokset kovassa kasvussa

Suomen poliisi sai tammi–syyskuun aikana ilmoituksen 612 655 rikoksesta. Erityisesti raiskausrikosten ja petosrikosten määrät ovat kasvaneet.

Poliisin tietoon tuli tammi–syyskuussa kaikkiaan 2 545 seksuaalirikosta, kuten raiskausta, lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä tai seksuaalista ahdistelua. Määrä on 423 rikosta enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Pelkästään raiskausrikosten määrä on kasvanut vuodessa 13,5 prosentilla. Raiskauksista ilmoitettiin alkuvuoden aikana 865 kertaa, viime vuonna ilmoituksia tehtiin 762.

– Ulkomaan kansalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä on noussut 59 prosenttia, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Ulkomaan kansalaisten osuus kaikista seksuaalirikoksista on kasvanut tänä vuonna 279 tapauksella. Kaikissa rikoksissa tosin epäilty tekijä ei ole vielä selvillä.

Erityisesti ovat lisääntyneet ulkomaalaisten epäillyt seksuaaliset ahdistelut.

Viime vuoden tammi–syyskuussa ulkomaalaisten tekemiä seksuaalisia ahdisteluja kirjattiin 19. Tämän vuoden tammi–syyskuussa ulkomaalaisia on epäilty jo 118 seksuaalisesta ahdistelusta. Kasvua on siis noin 521 prosenttia.

Myös Suomen kansalaisten tekemät seksuaaliset ahdistelut ovat lisääntyneet. Viime vuoden tammi–syyskuussa niitä kirjattiin suomalaisten osalta 83, tänä vuonna vastaavaan aikaan 132. Kasvua on noin 59 prosenttia”

Suomen kansalaiset = aiemmin maahan muuttaneet ja jo kansalaisuuden saaneet?

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-nousua-jopa-521-ulkomaalaisten-tekemat-seksirikokset-kovassa-kasvussa

Yllätyitkö, suvaitsetko?

Turvapaikanhakijat epäiltyinä yli 2 000 rikoksesta
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448123-turvapaikanhakijat-epailtyina-yli-2-000-rikoksesta-pahoinpitelyita-napistyksia

Kirjoitettu 2.5.2017

Sote- ja maakuntavaalit pidetään tammikuussa 2018

Kuntahallintoamme muokataan kiireellä ennen uuden valtuustokauden alkamista!
Mielenkiinnolla odotamme miten se muuttuu.

Kirjoitettu 4.1.2017

Raiskausrikoksissa kasvua on 64% vajaassa vuodessa

2016 raiskausrikoksia tehtiin 3 369, joista joka kolmas oli ULKOMAALAISEN TEKEMÄ (ei ulkomaalaistaustaisen)!
Aamulehti kertoi (4.1.2017), että tammi-marraskuun 2016 tilastoissa ulkomaalaisten epäiltyjen määrässä seksuaalisten ahdisteluiden osalta on kasvua 202% vuodessa. Raiskausrikoksissa kasvua on 64%.

Tämä siis vertailuna vuoteen 2015.

Kantaväestön tekemiksi lasketaan myös toisen polven maahanmuuttajien tekemät rikokset. Sekä ilmeisesti Suomen kansalaisuuden saaneiden tekemät rikokset. Olisi myös mielenkiintoista tietää, mikä on tuntomerkeiltään ulkomaalaisten osuus niissä seksuaalirikoksissa, joissa epäilty ei ole tiedossa. Epäilykseni on, että osuus on todella merkittävä.

Lisäksi on syytä huomioida, että ainakin Optulan taannoisen tutkimuksen mukaan eri ulkomaalaisryhmät syyllistyvät huomattavan erilaisilla määrillä seksuaalirikoksiin. Jos näitä tilastoja tarkasteltaisiin kansalaisuuksien mukaan, nuo luvut olisivat todennäköisesti vielä paljon järkyttävämmät tiettyjen kansallisuuksien osalta.

Rikkaus vai unelma? Vai perikato ja painajainen?
Mene ja tiedä.

Kirjoitettu 25.2.2016

Mäkipää: Ahvenanmaalaiset eri asemassa – eivät maksa kiinteistö- tai Yle-veroa, julkinen liikennekin ilmaista

Lea Mäkipää

Perussuomalaisten kansaedustaja Lea Mäkipää on huolissaan Manner-Suomen ja Ahvenanmaan kansalaisten eriarvoisesta asemasta.

– Manner-Suomen kansalaiset ovat selvästi eriarvoisessa asemassa Ahvenanmaalaisiin verrattuna. Väkilukuun suhteutettuna valtion menot ovat Ahvenanmaalla suurin piirtein kaksinkertaiset muun Suomen keskiarvoon verrattuna, Mäkipää huomauttaa.

– Ahvenanmaalla ei kerätä kiinteistöveroa vakituisesta asunnosta eikä Yle-veroa, lisäksi julkinen liikenne on ilmainen. Manner-Suomessa lapsilisien leikkauksia kompensoitiin lapsivähennyksellä verotuksessa, ahvenanmaalaiset saavat lapsivähennyksen vaikka jo ennestään suurempia lapsilisiä ei leikattu.

Muut säästävät, yksi pääse vähemmällä

Manner-Suomen kansalaiset ovat ottaneet Mäkipäähän yhteyttä ja kummastelleet miten ihmiset voidaan asettaa näin eriarvoiseen asemaan, kun kuitenkin itsehallinnosta huolimatta Ahvenanmaa on suomalainen maakunta.

– On ymmärrettävää, että mannersuomalaiset eivät hyväksy, että taloudellisesti huonona aikana palveluista säästetään ja yksi maakunta näyttää pääsevän vähemmällä.

Verrokkiperheiden erotus 7 000 euroa vuodessa

Mäkipään vertailukohteissa viisilapsiset verrokkiperheet asuvat omakotitalossa, molemmat vanhemmat käyvät työssä ja molempien tulot yhteensä ovat n. 60 000 €. Savonlinnalaisperhe maksaa kunnallisveroa (22,5 %) 13 500 €, kiinteistöveroa 395 €, Yle-veroa 280 €, työmatkakustannuksia julkisella liikenteellä 880 €. Nämä pakolliset menot yhteensä 15 055 €. Savonlinnalaisperheen lapsilisät ovat 7 985,64 €.

– Maarianhaminalaisperhe maksaa kunnallisveroa (17,75 %) 10 650 €, ei kiinteistöveroa, ei Yle-veroa eikä työmatkakustannuksia. Lapsilisät ovat 10 932 €. Näin ollen jää viimeksi mainitulle vuositasolla yli 7 000 euroa enemmän käteen, Mäkipää laskee.

Verohyvitystä ja ylimääräisiä tukia 

Mäkipää on jättänyt kirjallisen kysymyksen Ahvenanmaalle suuntautuvien kohtuuttomien varainsiirtojen rajoittamisesta Manner-Suomen ja Ahvenanmaan kansalaisten yhdenvertaiseen asemaan saattamiseksi.

– Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan valtio kantaa veroja ja muita maksuja Ahvenanmaalta samoin perustein kuin muualtakin maasta. Tasoituksena Ahvenanmaa kuitenkin saa vuosittain maakunnan omaan käyttöön 0,45 % valtion tuloista. Tasoituksen lisäksi Ahvenanmaa saa verohyvitystä, jos maakunnan maksettavaksi määrättävät verot nousevat yli 0,5 prosenttia vastaavien verojen määrästä koko maassa, Mäkipää summaa.

– Ahvenanmaan maakunnalle voidaan itsehallintolain mukaan myöntää myös ylimääräistä määrärahaa ja erityistä avustusta. Lisäksi Manner-Suomi antaa useita vuosittaisia tukia Suomen valtiolta Ahvenanmaalle, esimerkkinä tuulivoimaloiden syöttötariffien kustannukset. Vuosittaisten tukiaisten lisäksi Ahvenanmaa nauttii laajaa alv-verovapautta, joka vähentää valtion tuloja ja tarkoittaa laajamittaista piilotettua yritystukea ahvenanmaalaisille yrityksille

Kirjoitettu 3.10.2015

Maahanmuuttoviraston ja Kuntaliiton tuoretta tietoa maahanmuutosta nyt

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443833501307.html

Turvapaikanhakijoiden uusia vastaanottoyksiköitä perustetaan ympäri Suomen sitä mukaan, kun sopivia tiloja löytyy, kunnat eivät saa päättää, vaan Maahanmuuttovirasto.  Nyt myös yksityiset yritykset avaavat yksiköitä.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että esimerkiksi tilapäismajoitusta tarjoava Barona-konserni avasi perjantai-iltana uuden turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Helsingin Pitäjämäelle. Siitä vastaa Barona-konserniin kuuluva Luona Oy.

Turvapaikanhakijoiden kotouttaminen ongelma kunnille – ”Järjestelmä on täysin valmistautumaton”

Turvapaikanhakijoista koituva lasku veronmaksajille on helposti miljardin luokkaa ensi vuonna, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimies Mika Koskinen.

 

Kirjoitettu 11.9.2015

Pienyrittäjän blogikirjoitus leviää räjähdysmäisesti: Mitä jos yrittäjät menisivätkin lakkoon?

Pienyrittäjän blogikirjoitus on lähtenyt leviämään netissä lähes räjähdysmäisesti. Uuden Suomen sivuilla blogiaanjulkaiseva tilitoimistoyrittäjä Harri Vuorenpää kirjoittaa hallituksen uusista päätöksistä ja niistä syntyneestä haloosta pienyrittäjän näkökulmasta.

Hallituksen suunnittelemat leikkaukset työntekijöiden ansioihin ovat saaneet kansan ryhtymään äänekkäisiin vastalauseisiin. Esimerkiksi sunnuntain tuplapalkan pudottaminen 25 prosentilla on herättänyt vuorotyöläisissä närää.

Leikkaus on kuitenkin 25 prosenttia, eli saattaa se jotain kiinnostaa tuolla 175 prosentin palkallakin. Pien-, mikro- tai yksinyrittäjän sunnuntailisä on vertailun vuoksi 0 prosenttia, Vuorenpää kirjoittaa.

Kirjoittaja vertailee, että sairausloman ensimmäisen päivän karenssi ja seuraavien päivien palkan pudotus 85 prosenttiin on sekin paljon parempi korvaus kuin yrittäjillä, jotka sairaslomailevat aina omaan piikkiinsä.

Vuorenpää kirjoittaa, että usein kuulee yrittäjien valittavan asioistaan.

– Tähän kohtaan yleensä heitetään, että ”valintakysymyksiä”. Toki näinkin, mutta samalla logiikalla ei kukaan voisi valittaa.

Hän päättää kirjoituksensa hypoteettiseen ajatukseen siitä, että maan kaikki pienyrittäjät menisivät yhtä aikaa lakkoon – mitä siitä seuraisi?

Kirjoitettu 11.9.2015

Budjettiehdotus esiteltiin 11.9.2015. Takuueläkkeensaajat vapautuvat kokonaan YLE-verosta.

SAMI SAVIO: Hallitus esitteli tänään neuvottelujen tuloksena parannetun budjettiehdotuksen, jossa suurituloiset kansalaiset otetaan huomattavasti aiempaa vahvemmin mukaan säästötalkoisiin. Uusia kohtia esityksessä ovat mm. solidaarisuusveron alarajan nosto, ylemmän pääomaveroprosentin pieni korotus sekä noin kahden prosentin alennus ministerien ja kansanedustajien palkkioihin.

Pienituloisten asemaan on toisaalta luvassa hieman kohennusta. Takuueläkkeen saajat välttyvät jatkossa YLE-veron maksulta. Lisäksi eläkkeensaajien asumistukeen kaavailtua leikkausta on päätetty kohtuullistaa. Positiivisena asiana mainittakoon vielä se, ettei arvonlisäveroa tai bensaveroa nosteta aiemmista kaavailuista huolimatta.

Toivottavasti nämä toimenpiteet auttavat kansalaisia hyväksymään aiemmin tällä viikolla esitellyt leikkaukset. Tilanne on vaikea ja kansakunnan yhtenäisyys ensiarvoisen tärkeä, jotta Suomen talous saadaan lopulta nousuun.

http://yle.fi/…/nain_hallitus_ottaa_hyvaosaiset_mu…/8295801…

Kirjoitettu 9.6.2015

Maaseudun kohtalo, julkilausuma PerusNaisten kokouksesta Porissa

Maaseudun kohtalo

Julkaistu 22.5.2015

Yhteiskunta elää jatkuvassa muutoksessa. Kaupungistumisen trendi on ollut voimissaan jo pitkään minkä seurauksena kasvukeskukset ja niiden elinolosuhteet ovat muutoksessa suurennuslasin alla. Haluamme muistuttaa, että maaseutu ei saa jäädä kasvavien kaupunkien varjoon yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Käynnissä on samanaikaisesti lukuisia muutosprosesseja joiden vaikutuksia harvaan asuttujen alueiden tulevaisuuteen on vaikea arvioida. Miten uudistukset eri hallinnonaloilla vaikuttavat palvelujen saavutettavuuteen myös muualla kuin kasvukeskuksissa? Maaseudun tulevaisuutta pitää ajatella kun hallitusneuvotteluissa sorvataan maamme palveluita uuteen uskoon.

Aloitetaan julkisesta liikenteestä. Lähtökohtaisesti julkinen liikenne toimii parhaiten suurimmissa kaupungeissa. Joukkoliikenteen uudistuksessa tavoitellaan helppokäyttöisyyttä ja yhtenäistä palvelukokonaisuutta matkakorttiuudistuksineen. Uudistusten keskiössä ovat suuret kaupungit. Harvaan asutuilla alueilla voi linja-auton takavaloja ihastella entistä harvemmin ja julkisen liikenteen harvenevat tai kokonaan lakkautetut vuorot asettavat monet suomalaiset täysin yksityisautoilun varaan. Esimerkiksi lääkärikäynti julkiseen liikenteeseen turvautuen hankaloituu vuorojen harventuessa, koska ruuhkaisiin terveyskeskuksiin ei niin vain varailla aikoja bussiaikataulujen mukaan. Emme saa unohtaa ilman autoa eläviä ihmisiä kaupunkien ulkopuolella. Myös yksityisautoilun kustannusten nostaminen kohtuuttomalle tasolle ei ole oikein melko harvaan asutussa maassamme.

Monet palvelut ovat siirtyneet nettiin mikä helpottaa niiden käyttöä suuresti. Kaikilla ei kuitenkaan ole tietokonetta, eikä tämä saisi muodostua ylitsepääsemättömäksi esteeksi palvelujen käytössä. Henkilökohtaisen asioinnin on oltava mahdollista myös tulevaisuudessa myös pienemmillä pitäjillä. Esimerkiksi virastot ja pankkipalvelut eivät saa vetäytyä monien ulottumattomiin suuriin asutuskeskuksiin valtion politiikan tuloksena. Koko Suomen asuttaminen on koettava yhteisenä tulevaisuuden tavoitteena. Maaseudun elinvoimaisuudesta on pidettävä kiinni. Meillä tulee jatkossakin olla tarjota vaihtoehto esimerkiksi niille lapsiperheille jotka kaipaavat rauhallista ja turvallista maalaisasumista ilman, että päiväkodit, koulut, kirjastot ja kaupat sijaitsevat sadan kilometrin päässä.

Perussuomalaiset Naiset ry:n kannanotto 22.5.2015

Kirjoitettu 9.6.2015

KIELIVALINTAKOKEILU?

Tein eilen Ylöjärven valtuustossa yhdessä muiden perussuomalaisten valtuutettujen kanssa seuraavan aloitteen:

”Valtuustoaloite Ylöjärven hakeutumiseksi kielivalintakokeilun piiriin”.

Suomi tarvitsee kansainvälisessä kilpailussa menestyäkseen suurten maailmankielten osaajia. Eduskunta onkin hyväksynyt keväällä 2015 ponnen alueellisista kielikokeiluista kieltenopiskelun valinnaisuuden lisäämiseksi. Perusteita ruotsin kielen vapaaehtoisuudelle ovat työelämän tarpeiden lisäksi myös mm. opiskelumotivaation lisääntyminen ja ruotsin kielen arvostuksen koheneminen.

Eduskunnan hyväksymän ponnen mukainen kielikokeilumahdollisuus on mainittu myös uudessa hallitusohjelmassa. Ponsi kielikokeiluista on tarkoituksenmukaisinta panna täytäntöön aidon valinnaisuuden hengessä, ei pelkästään korvaamalla ruotsin kieltä venäjällä Kaakkois-Suomen kouluissa. Muualla Suomessa esimerkiksi saksa, ranska ja espanja olisivat suosittuja vaihtoehtoja ruotsin opinnoille.

Myös pirkanmaalaisille yrityksille laaja kieltenosaaminen on tärkeää kasvun ja työpaikkojen syntymisen kannalta. Esitämmekin, että koko maassa ennakkoluulottomista uudistuksistaan tunnettu Ylöjärven kaupunki ryhtyy selvittämään mahdollisuutta toimia kielikokeilun pilottikuntana ja tulevan lainsäädäntötyön valtakunnallisena suunnannäyttäjänä.”

Kirjoitettu 21.4.2015

Onnittelemme uusia kansanedustajia Sami Saviota ja Tiina Elovaaraa sekä jo hyvää työtä kansanedustajina tehneitä, kansanedustajapestinsä uusijoita Lea Mäkipäätä ja Martti Mölsää.

Toivomme teiltä aktiivista yhteistyötä suomalaisen yhteiskunnan ja ihmisten parhaaksi!

Kiitämme lämpimästi kaikkia äänestäjiä ja talkoissa mukana olleita!

Kirjoitettu 1.2.2015

Talousnobelisti varoittaa Suomea: ”Täysin vastuutonta”

Kuva

Yksi maailman tunnetuimmista ekonomisteista, amerikkalainen talouden nobelisti ja taloustieteen professori Paul Krugman on huolissaan Suomen tilanteesta. Hänen mielestään Jyrki Kataisen (kok.) hallitus on tehnyt pahoja virheitä.

– Suomi on tehnyt todella kovaa kiristyspolitiikka ilman minkäänlaista painetta markkinoilta. Poliitikot ovat olleet todella vastuuttomia, Krugman sanoi Uudelle Suomelle tänään Tukholmassa.

– Tehkää mitä tahansa, mutta älkää ainakaan kiristäkö enempää. Älkää enää pahentako tilannetta entisestään, hän jatkaa.

 Huom. Krugmanin sitaatista on korjattu käännösvirhe. Hän käytti sanaa austerity, joka tarkoittaa suomeksi budjettipolitiikan kiristämistä eli julkisten menojen vähentämistä. Se oli käännetty elvyttämiseksi.

Krugmanin mukaan ongelma on siinä, että johtavat poliitikot ovat kaikki syntyneet 1970-luvulla.

– He muistavat 1970-luvun laman ja mitä tapahtui 1990-luvulla. Nykyistä tilannetta pitäisi verrata siihen, mitä tapahtui 1930-luvulla.

Krugmanin mukaan Suomen pahin pääsärky juuri nyt on Nokia.

– Kaikki Suomen ongelmat juontavat juurensa yhdestä suuresta toimijasta, joka on hallinnut kansantaloutta. Tarkoitan tällä toimijalla Nokiaa. Se ei ole pärjännyt kovin hyvin ja [muutos] on aiheuttanut suuren osan Suomen ongelmista.

Krugmanin mukaan tilanne olisi helpompi, jos Suomi ei olisi mukana euroalueessa.

– Silloin teillä olisi mahdollisuus tehdä omaa rahapolitiikkaa. Nyt sitä ei ole.

Hän ei ole samaa mieltä Suomen Pankin kanssa siitä, että Suomi on matkalla euroalueen ”uudeksi italiaksi”.

– Täysin hullu väite. Suomi on hyvin pieni ja hyvin alueellinen talous.

Krugmanin mukaan Suomi on myös Pohjoismaiden joukossa ainutlaatuinen talous,

koska maa on muista Pohjoismaista poiketen mukana eurossa.

Henkilöt:
Muut asiasanat:

http://www.uusisuomi.fi/raha/65531-talouden-nobelisti-varoittaa-suomea-taysin-vastuutonta#.VM4rcJzf1o4.facebook

 

Kirjoitettu 8.1.2015

AJANKOHTAISTA NYT