Pienyrittäjän blogikirjoitus leviää räjähdysmäisesti: Mitä jos yrittäjät menisivätkin lakkoon?

Pienyrittäjän blogikirjoitus on lähtenyt leviämään netissä lähes räjähdysmäisesti. Uuden Suomen sivuilla blogiaanjulkaiseva tilitoimistoyrittäjä Harri Vuorenpää kirjoittaa hallituksen uusista päätöksistä ja niistä syntyneestä haloosta pienyrittäjän näkökulmasta.

Hallituksen suunnittelemat leikkaukset työntekijöiden ansioihin ovat saaneet kansan ryhtymään äänekkäisiin vastalauseisiin. Esimerkiksi sunnuntain tuplapalkan pudottaminen 25 prosentilla on herättänyt vuorotyöläisissä närää.

Leikkaus on kuitenkin 25 prosenttia, eli saattaa se jotain kiinnostaa tuolla 175 prosentin palkallakin. Pien-, mikro- tai yksinyrittäjän sunnuntailisä on vertailun vuoksi 0 prosenttia, Vuorenpää kirjoittaa.

Kirjoittaja vertailee, että sairausloman ensimmäisen päivän karenssi ja seuraavien päivien palkan pudotus 85 prosenttiin on sekin paljon parempi korvaus kuin yrittäjillä, jotka sairaslomailevat aina omaan piikkiinsä.

Vuorenpää kirjoittaa, että usein kuulee yrittäjien valittavan asioistaan.

– Tähän kohtaan yleensä heitetään, että ”valintakysymyksiä”. Toki näinkin, mutta samalla logiikalla ei kukaan voisi valittaa.

Hän päättää kirjoituksensa hypoteettiseen ajatukseen siitä, että maan kaikki pienyrittäjät menisivät yhtä aikaa lakkoon – mitä siitä seuraisi?

Kirjoitettu 11.9.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa