Ryhmäpuheenvuoro valtuustossa 11/2018

Valtuustossa puheenjohtajamme Sami Kymäläisen pitämä Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro.

Puheenvuoron aikana vasemmalta puolelta valtuustosalia oli kuulunut “rajat kiinni”- huuto. Samalta puolelta kuului myös toisessa yhteydessä pyyntö asiallisempaan keskusteluun. Jos kyseessä on ollut molemissa tilanteissa sama kommentaattori, niin tilanne on kohtuullisen surkuhupaisa… Vaikea sanoa.

“Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja lehteriyleisö. Hyvät Orivesiläiset!

Vuosi alkaa jälleen olla takanapäin ja on aika tutkailla sekä menneen vuoden tapahtumia, että erityisesti tulevaisuuden näkymiä kaupungissamme. Tulot ja menot on saatava tasapainoon ja tämä saattaa vaatia kovia ja kipeitä päätöksiä. Kaikki päätökset tulee kuitenkin tehdä henkilöstöä kunnioittaen ja elinvoimaisuus säilyttäen. Kaupunkimme tulevaisuuden kohtalonkysymys on muuttovoiton kääntäminen vahvempaan nousuun houkuttelemalla Orivedelle uusia veronmaksajia. Tämä tapahtuu selkeillä, johdonmukaisilla päätöksillä joilla tuetaan nimenomaan vakituista asumista ja yrittämistä paikkakunnalla.
Kaikkien viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden tulee lisätä painetta ysitien parannuksen toteutumiseksi. Tämä on suurin yksittäinen asia, joka ratkaisee kaupunkimme tulevaisuuden. Kaiken kaikkiaan Orivesi on kuitenkin mahtava paikka asua ja elää. Täällä on loistavat palvelut, ympärillä upea luonto ja suorastaan erinomaiset mahdollisuudet liikkumiseen. Pidetään yhdessä huoli siitä, että Orivesi pysyy jatkossakin mahtavana paikkana!

Perussuomalaiset haluavat kiinnittää huomiota kahteen asiaan, jotka tulevat vaikuttamaan jatkossa merkittävästi kaupunkimme elinvoimaisuuteen ja menestykseen:
Orivedellä tulee varoa liialliseen ympäristöhysteriaan vajoamista. Kukaan salissa oleva ei vastusta luonnon ja ympäristön suojelemista, mutta Orivedellä on samalla tiedostettava että liian pitkälle viety haittavihreän ideologian toteuttaminen tulee olemaan rakkaalle kotikaupungillemme kohtalokasta. Orivesiläisten ja suomalaisten elämäntapaan kuuluu maatalous, metsätalous, yksityisautoilu, puusauna ja elämisen kokoinen asuminen. Kaikki eivät halua asua pienissä päällekkäisissä laatikoissa ratikka- tai junanradan varrella ja liian pitkälle tähän suuntaan viety politiikka tuhoaa kaupunkimme elinvoimaisuuden. Orivesi on ja tulee aina olemaan maaseutumainen kaupunki, jonka vahvuudet ovat perinteisessä suomalaisessa elämänmuodossa ja sen ylläpitämisessä.

Orivesi panostaa merkittävästi nuoriin ja tähän liittyen perussuomalaiset haluavat kiinnittää huomiota terveiden sukupuoliroolien tukemiseen. On huolestuttavaa, että elämänlaatulautakunta on päättänyt muuttaa, perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta, vuoden tyttö- ja poikaurheilijoiden palkinnon sukupuolineutraaliksi. Erityisen omituiseksi tämän päätöksen tekee se, että vain hetki sitten Orivedellä luennoinut lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen on selkeästi todennut että sukupuolineutraali kasvatus on älyvapaa ajatus, joka ei perustu millään muotoa lasten tarpeisiin. Kenties elämänlaatulautakuntalaiset eivät olleet paikalla tuolla luennolla?

Tytöt ovat tyttöjä ja pojat ovat poikia, eikä tätä asiaa tule pyrkiä häivyttämään ideologisen huuhaan innoittamana. Valtavien inhimillisten kärsimysten lisäksi tämän huuhaan edistäminen tulee aiheuttamaan merkittäviä taloudellisia kustannuksia.
Lopuksi haluan kiittää henkilökohtaisesti ja perussuomalaisten puolesta kaikkia virkamiehiä, työntekijöitä ja valtuustoryhmiä ansiokkaasta yhteistyöstä. Hyvää joulua, uutta vuotta ja loppuvuotta kaikille!”

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa